Ісус залишив нам важливі вказівки щодо ознак наближення кінця світу, щоб кожне покоління могло їх розпізнавати.

У Біблії описано, як Ісус відповів на питання своїх учнів про ознаки кінця світу. Він перелічив їх, і віруючі вже понад дві тисячі років слідкують за цими ознаками. Однак, Син Божий також зазначив: “Про той день і годину ніхто не знає, навіть янголи небесні – лише Отець” (Матвія 24:36).

Ознаки наближення кінця світу за словами Ісуса

Фальшиві месії. Ісус застеріг не довіряти тим, хто буде називати себе месіями або Христом. “Глядіть, щоб ніхто не звів вас. Багато прийде в Моє ім’я, що будуть казати: Я – Христос” (Матвія 24:4-5).

Війни. Ісус пророкував про початок війн між народами, які мають статися. “Ви почуєте про війни, але не тривожтеся, бо треба, щоб це все сталося. Народ на народ повстане й царство на царство” (Матвія 24:6-7).

Голод і землетруси. Син Божий попередив про голод, хвороби та землетруси по всій землі. “Голод, чума та землетруси будуть у різних місцях” (Матвія 24:7-8).

Переслідування. Ісус передбачив переслідування тих, хто несе правду про нього, а також зради і ненависть серед людей. Він також попередив про лжепророків, що не принесуть нічого доброго тим, хто їм вірить.

Затемнення сонця. Ісус згадував про затемнення сонця як одну з ознак. “Враз у ті дні скорботні сонце затьмиться, місяць не дасть більше свого блиску” (Матвія 24:29).

Ці пророцтва залишаються актуальними для віруючих, які бачать їхні ознаки в сучасних подіях.